Süt Pastörizasyonu
0

Süt Pastörizasyonu

Süt Pastörizasyonu Çiğ sütün  100°C nin altında bir sıcaklıkta ; patojenlerin tamamını öldürecek, toplam bakteri sayısında yaklaşık %95-99,9 oranında inhibasyon sağlayacak sürede ısıl işleme tabi ...

Devamını Oku
Boyler Nedir
0

Boyler Nedir

Boyler Nedir ? Boyler aslında dilimize İngilizce’den geçmiş olup aslından Türkçe’de kaynatıcı anlamı taşımaktadır. Yurt dışında “boiler” olarak kullanılan kelimenin tesisattaki karşılığı aslında kazandır. Ama ...

Devamını Oku
Eşanjör Nedir
0

Eşanjör Nedir

Eşanjör Nedir? Eşanjör kelimesi dilimize fransızcadan “échangeurs” geçmiş olup ısı değiştirici yada ısı değiştirgeci olarak da yer almaktadır, Birden fazla akışkanın birbirlerine fiziksel teması olmadan ...

Devamını Oku